fbpx

Комбуча бар

Здравословната вълна не подминава и заведенията по целия свят. Били те само питейни или предлагащи храна, всички се стремят да сервират и нещо, което да е интересно, вкусно и по-здравословно.

Комбуча е напитка с много ползи за здравето, но и с неподражаем вкус

Някои предлагат само „нещо“ от този сегмент, като допълнение в менюто, за да задоволят изискванията на случайно попаднали при тях клиенти с по-високи кулинарни изисквания.

Други правят сектори в менютата си с такава насоченост, а трети се специализират в предлагането на изцяло такава кухня и бар. Без значение доколко тези храни и напитки са залегнали в предлагането, то едно е ясно – ХОРЕКА каналът обръща все повече внимание на функционалните храни и напитки.

Някои от тях са новост за пазара, други са познати рецепти, които се изработват с подбрани суровини, но обединяващото е само едно – да се предложи меню, чрез което да се задоволят изискванията на все по-голямата аудитория от потребители, които очакват нещо повече от това просто да се нахранят.

Тези клиенти са три типа. Едните са осъзнати консуматори, които искат да приемат само чиста и полезна храна и напитки, другите са принудени да внимават какво консумират с оглед на специфични диетични режими (безглутенови и безмлечни храни), а трети са само последователи на модата.

От който и тип да са вашите клиенти, те ще очакват едно – да ги изненадате с нещо специално, вкусно и здравословно!

За храни с такава насоченост няма да говоря. За тях си има други сайтове. Тук ще ви споделя няколко факта за напитката комбуча и варианти за предлагане на бара.

В световен мащаб ферментиралите напитки придобиват все по-голяма популярност.

От личен опит мога да споделя, че в последните години все повече заведения в България започват да предлагат такива напитки. И това е нормално.

Ферментиралите напитки, като част от световния тренд

Ферментиралите напитки, като част от световния тренд за здравословно хранене, заемат особено място. Богати на естествено налични дрожди, ензими и пробиотични бактерии и витамини те са важни за храносмилането, детоксикацията и са една полезна алтернатива на конвенционалните напитки.

Ето тук се появява и комбуча. Тя е напитка с много ползи за здравето, но и с неподражаем вкус, при това – естествено газирана.

Качествата на комбуча дават възможност да се предлага в различни варианти.

Различните варианти комбуча:

  • Чиста комбуча
  • Комбуча, овкусена с различни сиропи и екстракти
  • Комбуча безалкохолни коктейли
  • Комбуча алкохолни коктейли
  • Комбуча смути
  • Комбуча бира (ако успеете да си направите по-високоалкохолна напитка)
  • Комбуча като безалкохолно вино
  • Оцет от комбуча за маринати, дресинги и директно овкусяване на салати

В интернет пространството има много рецепти как да се сервира и комбинира комбуча. Някои от тях сме разработили с помощта на водещи български бармани.

Специални благодарности към Димитър Димитров (съосновател на Българска барманска гилдия), който организира много интересни международни и национални мероприятия, на които представихме комбуча.

Там намерихме много последователи и желаещи да ползват комбуча в практиката си.

Възможностите за комбинации са безкрайни и поради това, че става дума за естествено газирана напитка, имаме свобода да постигнем наистина невероятни вкусови комбинации.

1. Кога мога да започна?

Веднага. Не губете време! Други вече дерзаят! Свържете се с мен за да скъсим времето, спестим парите ви и направим вашата уникална комбуча напитка, която да е част от визитката ви.

2. Колко би ми струвало?

Почти нищо като финансови средства. Повече знания и усилия, за което аз ще помогна.

3. С какво друго може да ми помогнете?

Ще обуча барманите и сервитьорите ви за да знаят какво е комбуча и как да е предлагат успешно.

Разбира се, бихте могли да предлагате комбуча, като закупувате готова. Това определено ще ви изкачи едно стъпало по-високо в потребителския рейтинг, но ако предлагате комбуча, приготвена от вас, на която наистина може да сложите определение „домашна“ – това е вече висш пилотаж.

Правенето на комбуча в обекта ще ви даде свободата да произвеждате вкусове и вариации по ваш избор, а предлагането да е според сезон или тема в менюто.

Вашата комбуча ще се характеризира с вкусове, които се харесват на вашите клиенти, а не с вкусове, които се предлагат в магазина

Ще можете да изненадвате клиентите си непрекъснато с нови и нови варианти, а всички знаем че клиентът иска и очаква да бъде изненадван.

И не на последно място – със сигурност приготвянето на комбуча в обекта ще ви е по-изгодно от това да си купувате готова.

Ако решите, че искате да имате уникалност, предлагайки една модерна и все по-популярна напитка, но със специфични за вашето заведение вкусове, то бих могъл да съм ви в помощ по време на целия процес.

Не се колебайте да се свържете с мен. Ще ми е интересно да се запознаем и да ви разкажа още за тази чудновата напитка, в която се влюбват все повече хора.

Нуждаете се от комбуча консултант?

Ако искате вашия бар да предлага уникална комбуча, не се колебайте да се свържете с мен.

error: Защитено съдържание!